«Μπουρνοβαλιά» – Αστικό τραγούδι της Σμύρνης (Ελληνική Εστουδιαντίνα, 1909)

Εναρμόνιση: Νίκος Τσιριγώτης

Χορωδία Animato Choir

Αντώνης Βερβέρης, διεύθυνση

Κωνσταντίνος Κακάμπουρας-Αλεξόπουλος, πιάνο

Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ “Petko Staynov”

Πανεπιστήμιο St. Kliment Ohridski Σόφιας

(Ιούνιος, 2018)

Η Χορωδία Animato ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 στη Μυτιλήνη και αποτελεί τμήμα του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου. Οι δραστηριότητές της φιλοξενούνται σε χώρο που έχει ευγενικά παραχωρηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει χορωδιακή μουσική από τον μεσαίωνα μέχρι και σήμερα, με έμφαση στα έργα των μεγάλων κλασικών συνθετών.

Έχει εμφανισθεί σε χώρους ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας όπως το αιολικό ιερό της Κλοπεδής, ο καθολικός ναός Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, το Αρχοντικό Γεωργιάδη, το Μετόχι των Αγίων Αναργύρων στην Καλλονή και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στην Τουρκία (Αϊβαλί, 2013), Ιταλία (Βενετία, 2017) και Βουλγαρία (Σόφια, 2018). Από το 2015, συνεργάζεται σταθερά με την Dr Therees Hibbard (St. Olaf College, ΗΠΑ), η οποία κάθε καλοκαίρι διδάσκει στα “Σεμινάρια Μουσικής Παιδαγωγικής και Διεύθυνσης Χορωδίας” που διοργανώνει η χορωδία. Έχει συνεργαστεί με τις χορωδίες του Δήμου Λέσβου, Παγγεραγωτικού Συλλόγου, Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων, Χορωδία Bocca Chiusa Σάμου, Παιδική Χορωδία Γρηγόρης Ρουσέλλης, Νεανική Χορωδία “Ταξιδευτές” Χίου, την Ορχήστρα ΜΣΕΘ/98ΑΔΤΕ, το Σύνολο Εγχόρδων Arpège και τα Μουσικά Σχολεία Μυτιλήνης, Χίου και Πάτρας.

Στα πλαίσια της χορωδίας λειτουργούν επίσης τμήματα Παιδικής Χορωδίας και Σύνολο Σαξοφώνων. Όλες οι δραστηριότητες της χορωδίας είναι αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας και προσφοράς των μελών της. Τη χορωδία διευθύνει από την ίδρυσή της ο Αντώνης Βερβέρης