ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Πληροφορίες Γιώργος Γαλέτσας

Τηλ: 6974188115

Μυτιλήνη      10/08/2019

Προς: -Δήμαρχο Λέσβου  κ. Σ. Γαληνό

-Δ.Σ ΝΠΔΔ  Πολιτισμού  Δήμου  Λέσβου

-Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Ε. Κύτελη

-Επικεφαλής Παρατάξεων Δήμου Μυτιλήνης, κ. Μ. Μαμάκο.  κ.Ε.Χιωτέλλη, κ.Ν.Τσιριγώτη, κ.Κ.Αστυρακάκη, κ.Π.Ζαφειρίου.

Θέμα: Εκδηλώσεις για  την 75η  επέτειο απελευθέρωσης της Λέσβου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής.

Ύστερα από προτάσεις της ομάδας μας και την απόφαση 425/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου:

α)  Ο περιβάλλων χώρος του μνημείου των 42 εκτελεσμένων Συμπατριωτών μας στα Τσαμάκια, χαρακτηρίστηκε « ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» και τοποθετήθηκε σχετική μαρμάρινη στήλη.

β) Αποφασίστηκε να διοργανώνεται κάθε χρόνο τιμητικός ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ από την Γκεστάμπο προς τα Τσαμάκια, μαρτυρική διαδρομή που ακολουθούσαν τα καμιόνια των κατακτητών, προς τον χώρο εκτελέσεων.

γ) Αποφασίστηκε στις πινακίδες οδοσήμανσης προς τιμήν των εκτελεσμένων Συμπατριωτών μας, να προστεθεί η φράση «Εκτελέστηκε από τους Ναζί»

Τα τρία προηγούμενα χρόνια  διοργανώθηκαν Αγώνες Δρόμου, παράλληλα με επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο στα Τσαμάκια.

Θεωρούμε αναγκαίο να αρχίσουν από τώρα οι ετοιμασίες των παραπάνω εκδηλώσεων, που γίνονται το τελευταίο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει σε συνεννόηση της Νέας και της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, να ορισθεί οργανωτική επιτροπή από υπαλλήλους  του Δήμου , αιρετούς και  μέλη  της  Ομάδας  μας.

Σας ενημερώνουμε ότι φυλάσσονται σε γραφείο του Δήμου σχετικά υλικά, και σε ηλεκτρονική μορφή όλες οι σχετικές προσκλήσεις και αναγκαίες ενέργειες.

ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ, ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ, ΓΑΛΕΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ,  ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΟΥΤΣΚΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΧΑΤΖΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ